Maris en haar boeken

omdat lezen zo heerlijk is

#50BOOKS: Vraag 2: Welk boek krijg je maar niet uitgelezen, hoe vaak je er ook aan begint?

Written By: admin - Mar• 10•13

#50books is een initiatief van @petepel. Hij stelt iedere week een vraag over een boek die je naar eigen inzicht mag beantwoorden. Vraag 2: Welk boek krijg je maar niet uitgelezen, hoe vaak je er ook aan begint?

Ik heb altijd veel fantasy gelezen en als je deze vraag aan me tien jaar geleden had gesteld dan was ik waarschijnlijk weer een poging aan het wagen om In de ban van de ring van Tolkien te lezen. Mijn hemel, die eerste honderd pagina’s met alleen maar gepraat over hobbit tradities.. niet de beste start van een boek en eenmaal in Bree kwam de actie. Dat boek is uitgelezen, en meerdere keren herlezen. Daarna volgde de Silmarillion en al het andere van Tolkien’s werk. Toch is er een boek waar ik vastliep. Ooit begon ik aan Zilverdolk (1995) van Katharine Kerr.

kerr_k_deverry_1_zilverdolk_2000_3e

 

Het is ongetwijfeld een prachtig boek, met meerdere verhaallijnen en lagen… maar het lukte me niet. Ik begon aan dat boek in een rouwperiode nadat mijn enigste oma was overleden en de filosofie van de schrijfster bracht me in verwarring, het klopte niet met mijn toenmalige beeld van leven en dood. Het bracht zoveel pijn in me naar boven dat ik het boek opzij legde en besloot te wachten totdat het verdriet milder zou zijn geworden. Maar tot aan de dag van vandaag heb ik het nog steeds niet geopend. Maar wie weet, in de toekomst. Nu staat het hier nog geduldig in de boekenkast op me te wachten, samen met de vervolgdelen…

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>