Maris en haar boeken

omdat lezen zo heerlijk is

#50BOOKS: Vraag 1: Welk boek heeft in je vroegste jeugd de meeste indruk op je gemaakt?

Written By: admin - Mar• 10•13

Een goed voorbeeld doet goed volgen. Al wekenlang lees ik hoe mijn lieve man Raymond meedoet aan het # books project van @petepel. Dus ik probeer nu ook mee te doen. #50books is een initiatief van @petepel. Hij stelt iedere week een vraag over een boek die je naar eigen inzicht mag beantwoorden. Vraag 1: Welk boek heeft in je vroegste jeugd de meeste indruk op je gemaakt?

Mijn opa en moeder zijn dol op lezen dus van kleins af aan was er altijd wel een boek voorhanden om uit voorgelezen te worden of, toen ik het zelf kon, te lezen. Mijn ouders hadden het niet breed, maar lezen was wel erg belangrijk. De ECI boekenclub bracht uitkomst. Om de beurt mochten we een boek uitzoeken om te lezen. Helaas weet ik niet meer de titel van het boek dat ik het allerliefste las. Wel weet ik dat het een paars prentenboek was over een prins/jongetje dat anders was dan anderen, vermoedelijk was er een zoektocht en ook nog een moraal in het verhaal te bespeuren.. maar ik weet het niet meer. Helaas heeft mijn moeder onze kinderboeken doorgegeven en het zoekt nogal moeilijk naar zoiets als je moet afgaan op je herinneringen als een vijf of zesjarige.

Wat ik wel weet is dat ik er zo gek op was dat ik een zaklamp meesmokkelde of mijn leeslampje onder de dekens hield om stiekem verder te lezen terwijl ik moest slapen. Soms waag ik een poging om dit prentenboek te vinden, maar ja ga maar eens op zoek naar een paars prentenboek.

Toen ik iet wat ouder was verslond ik de boeken van Guus Kuijer: Krassen in het tafelblad was veruit mijn favoriet. 

Krassen in het tafelblad

Dat boek leende ik vaak in de bieb en tot mijn grote vreugde verscheen er vele jaren later een bundel van alle Madelief boeken. Deze bundel bevat de volgende titels: Met de poppen gooien, Grote mensen, daar kan je beter soep van koken, Op je kop in de prullenbak, Krassen in het tafelblad en Een hoofd vol macaroni. Hopelijk zal mijn dochter deze boeken net zo graag lezen als ik het deed.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>