Maris en haar boeken

omdat lezen zo heerlijk is

#50 books: De kracht van het vrouwelijke

Written By: admin - Mar• 10•13

#50books is een initiatief van @petepel. Hij stelt iedere week een vraag over een boek die je naar eigen inzicht mag beantwoorden. Vraag 4: van welke auteur lees je alles, maar dan ook alles wat uitgebracht wordt?

Toen ik deze vraag las moest ik even glimlachen… er zijn meerdere auteurs die ik blind koop en gretig meteen wil lezen. Maar ze hebben allemaal een gemeenschappelijke deler: het zijn allemaal vrouwen.

Toen ik 12 jaar was en allang alle meidenboeken op de jeugdafdeling had gelezen mocht ik van de bibliothecaresse op de volwassenafdeling gaan kijken. Ik kwam een boek tegen over de arthuriaanse legende. Ik had een boekje over ridder Lancelot die ik van mijn vader had gekregen zo vaak gelezen dat ik aan iets nieuws toe was. Dus bij de B stuitte ik op Marion Zimmer Bradley’s ‘Nevelen van Avalon’ wat een hele hoop bij mij losmaakte.

Nevelen van Avalon

Nu, zo’n 26 jaar later lees ik alles wat ik tegen kom over dit historisch tijdperk/mythologie, maar ik heb alles gelezen wat ze heeft geschreven met betrekking tot Avalon, in zowel het engels als het nederlands. De laatse boeken uit haar Avalon-wereld zijn van Diana Paxson en liggen op mij te wachten totdat ik de tijd heb.

Een andere auteur is Jacqueline Carey en haar Terre D’Ange boeken. Inmiddels is ze hier even klaar mee, maar zodra ze weer verder schrijft in deze wereld wil ik het zo snel mogelijk lezen. Ze heeft een geweldige verhaalstem, schrijft vlot en presenteert geweldige karakters met sterke en zwakke kanten. Ik weet gewoon dat ze garant staat voor een goed verhaal en kwaliteit.

jacquelinecarey

Ook ben ik verzot op Isabel Allende, maar ik heb nog lang niet alles gelezen wat ze heeft geschreven. Haar magisch realistische boeken zijn adembenemend… maar ja, meer uren in de dag he? Het boek dat het meeste indruk op me heeft gemaakt is Paula. Het meest meeslepende is en blijft Het huis met de geesten.

Isabel Allende

Daarnaast lees ik ook erg de volgende vrouwelijke auteurs: Julliet Marrilier, Marianne Fredriksson en Elizabeth Haydon.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>