Maris en haar boeken

omdat lezen zo heerlijk is

#50 boeken: En de liefde voor muziek…

Written By: admin - Mar• 10•13

#50books is een initiatief van @petepel. Hij stelt iedere week een vraag over een boek die je naar eigen inzicht mag beantwoorden. Vraag 6: Ben jij een muzieklezer?

Petepel vraagt zich het volgende af:

Lezen jullie wel eens boeken over muziek? Speel je zelf verdienstelijk een instrument en heb je een mooie verzamelijk bladmuziek die je koestert? Of ben je uiteindelijk meer geïnteresseerd in de mens/maker achter de muziek?

Of ik ooit weleens boeken over muziek heb gelezen? Ik vermoed van wel, er staat me iets bij dat ik ooit een boek over U2 (groot fan) heb gelezen of over musicals. Ik heb zelf nooit een muziek instrument gespeeld alhoewel er op school wel aandacht voor was. Als we in de klas mochten spelen dan had de docent al snel bedacht dat ik een zangpartij kon doen. Eerste of tweede stem… zingen maar.

Ik heb een brede interesse als het op lezen aan komt, maar ook teksten van liedjes en musicals bestudeer ik en ik laat me er vaak door inspireren als zelf ga schrijven. Teksten pakken me, ik zoek het op en voor dat ik het weet komt er een verhaal naar boven dat geschreven moet worden.

gemaakt door by Wedding-Calligrapher

Zo was ik laatst bezig met een verhaal dat geschreven moest worden voor een bepaalde datum. Ergens in mijn achterhoofd wist ik wel hoe ik het wilde aanpakken, maar de woorden wilden maar niet getikt worden. Dus ter ontspanning zocht ik op youtubes naar opnames van de Dreamcast van Les Miserables. Na wat musical liedjes begon het te kriebelen. Zo had ik het boek van Victor Hugo al jarenlang gelezen, om deze artiesten het te horen zingen, nadruk leggend op bepaalde stukken van de tekst: dat was inspirerend. Sommige zinnen blijven hangen en terwijl je nadenkt over dat wat je wilt gaan schrijven bekijk je de songteksten en voordat je het weet schrijf je zelf ook.

tumblr_me9ye07ySD1qjtx3zo1_500Of dit het antwoord op Petepel vraag is weet ik niet, maar het illustreert wel hoe geschreven woorden van muziek invloed heeft op mij als persoon tijdens het creatieve proces.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>