Groter groeien

De wasdroger en wasmachine draaien hun rondjes terwijl ik de was uitsorteer voor beide kinderen. Alweer een te klein kledingstuk… Heel soms vraag ik me weleens af wat er in het Deventer drinkwater zit: de ene groeispurt na de andere volgt elkaar op en er worden soms maten over geslagen. Toch hengelt mijn zoon zijn – nu te kleine – lievelingsbroek uit de stapel. Het kan hem niet schelen dat zijn comfortabele ribcord broek nu als een Capri broek wordt gedragen. Want het zit zo lekker mam.

De was
Groter groeien doen ze allebei, en niet alleen lichamelijk. Zowel sociaal-emotioneel als cognitief is er het nodige gebeurd. Zo hebben we na een jarenlange strijd sinds vorig jaar eindelijk ZIN-omgezet naar PGB toegekend gekregen. Ook hebben we begin het huidige schooljaar de overstap gemaakt naar een ander cluster in speciaal onderwijs. En ook dit lijkt goed uit te pakken voor onze zoon, gelukkig maar. Onze dochter kabbelt rustig mee met de stroom, maar ook voor haar gaat een wereld open sinds ze kan lezen en schrijven. Wat een geluk.

Met een glimlach vouw ik de was verder op, met sommige kledingstukken komt een warme herinnering die ik opsla in mijn geheugen. Wat te klein is geef ik door met de hoop dat het volgende kind net er zo snel mag uitgroeien als de onze.

Foto is van pippalou op Morguefile

Category: Uncategorized
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *