Rugzak, rugzak

We kennen het rugzakliedje van Dora inmiddels al uit ons hoofd en we komen niet echt rugzakken tekort in dit huis als ervaren OV reizigers. Maar een nieuwe school die kwam met een lijstje die Kevin nodig heeft op de Enkschool. Daarop stond ook: een grote rugzak/tas waar een A4 map inpast. Helaas is zijn huidige rugzak te klein, het is uitermate geschikt voor een A5-mapje en een opgevouwen pappa pinguin… die rugzak heeft al een hoop meegemaakt.

Kevin reageerde opgetogen! Na zijn Bubble Guppies fietsbel zag hij ook wel een Bubble Guppies rugzak zitten. Maar ik betwijfel of er zelfs in de States dat soort apparel op de markt is aangezien het een gloednieuwe serie is, maar ja, niet geschoten is altijd mis niet waar? Je weet het maar nooit. Omdat manlief even het huis voor zichzelf wilde hebben ging zijn zusje ook mee op stap. Op naar de Boreelkazerne waar meerdere winkels aldaar wel wat zouden hebben: het toetje was om nog even naar de gele supermarkt (de Jumbo) te gaan.

Éénmaal in de eerste winkel hadden we zijn nieuwe gympen voor de gym snel gevonden en het viel me op hoezeer hij mentaal gegroeid is. Was het jaar geleden nog knokken om hem in een schoenenwinkel te houden, nu zocht hij kritisch mee en gaf aan wat hij wel en niet leuk vond. Schoenen passen: geen probleem. Mamma volgen: eitje. Wachten bij de kassa: helemaal top zeker omdat het erg druk was.

Maar een rugzak vinden die voldeed aan de eisen, dat was nog een hele kluif. Het grootste formaat cars rugzak is aan de bovenkant rond en ja, die ronding zorgt ervoor dat er geen map in past. Een beertjes rugzak vond hij niks en zo liepen we rond. Na een bezoekje aan de Blokker (voor pappa),  Kruidvat ernaast (helaas kleine formaatjes) gingen we kijken in de andere schoenenwinkel. Helemaal verstopt in een hoekje hingen diverse rugzakken. De Cars en Toy Story rugzakken die voor de winkel in een rek hingen waren net te klein (zelfde model met een ronde bovenkant), maar de aanhouder won. Waarom er zoveel bloemen óf Hello Kitty tassen daar hingen (Susannah vond ze erg mooi) is me nog steeds een raadsel (zijn meiden nu echt de rugzakdoelgroep?), maar verstopt aan de achterkant hingen Spiderman rugzakken: het perfecte formaat.

En Kevin, Kevin was meteen akkoord! Spiderman kent hij wel (pappa heeft zijn comics-kast bij Kevin op de kamer staan en talloze Spiderman pyjama’s daarbij..) en dolgelukkig rende hij naar de kassa terwijl ik de rest terug hing. In zijn enthusiasme liep hij naar buiten toe en tja het alarm ging af. Gelukkig waren de winkeldames erg lief voor hem en na de centjes te hebben betaald verlieten drie tevreden klanten het pand, mét een geschikte rugzak. Pappa vond hem ook erg cool en die Bubble Guppies, daar heb ik hem niet meer over gehoord.

Category: Kevin, PDD-nos
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.