Mijlpaal

En zo worden ook kleine meisjes ineens een stukje groter… onze kleine meid heeft haar eerste uurtjes op de peuterspeelzaal doorgebracht afgelopen week en wij hebben de baby/dreumes tijd nu echt afgesloten. Heel af en toe, zeker voor het slapen houdt ik haar in mijn armen zoals ik het deed toen ze nog een paar dagen oud was. ‘Kus, mamma,’ hoor ik dan tevreden en heel even rust ze haar hoofdje weer tegen mijn schouder, vaak gevolgd door ‘Kanjer! Lief mamma!’

Bal Mamma?

Ik denk dat elke ouder die dit leest mij gegrijpt hoe moeilijk het is om haar loslaten, weer wat stapjes verder op die lange weg om op eigen benen te leren staan? Ik zeg het ronduit eerlijk: ik vind het verdomde moeilijk. We moeten onze Kevin al zo veel loslaten en aan de zorg van anderen over dragen. Nu haar ook, maar gelukkig in mindere mate.

Maar ze heeft genoten. Twee stralende oogjes keken me aan maandagochtend. Twee kleine knuistjes hielden haar Dora rugzakje vast. Nu mocht zij dan eindelijk naar school. En het ging goed, boven verwachting zelfs. Wat wil je nog meer? Ga nu niet al te snel lieve kleine meid van me.

Eindelijk dan!

Dikke kus xxx

Mamma

 

Category: Onderwijs, Susannah
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.