Passen en meten

Inmiddels zijn onze twee kanjers een jaartje ouder. Kevin is vijf jaar en ook leerplichtig nu, Susannah al weer twee.  Het wordt een belangrijk jaar voor beide. Hopelijk kan Kevin worden geplaatst op de Enkschool in Zwolle, maar ook Susannah zal dit jaar dus kennis maken met de peuterspeelzaal.

Een paar dagen voor haar verjaardag stapte ik de peuterspeelzaal in waar Kevin naar toe is gegaan. Het was leuk om heel even de juf en haar assistent te zien en we kregen ook te horen dat ze zijn terug gegaan in uren. Dit heeft niet alleen te maken met de gewijzigde gezondheidstoestand van de kanjer van een juf, maar ook dat onze wijk vergrijst en het aanbod minder is.

Dus heb ik me vandaag maar eens gebogen over de dagdelen waarop ik Susannah wil inschrijven. Ik ontkom er niet aan: er is weinig keuze over omdat ik twee keer in de week Kevin wegbreng naar de andere kant van de stad naar zijn medisch kinderdagverblijf/voorbereidende kleuterklas. De middagen zijn uitgesloten omdat Kevin thuis wordt gebracht op het moment dat de peuterspeelzaal uit gaat. Ik weet ook nog niet hoe de tijden zullen zijn als hij in Zwolle zit. Omdat ik te maken heb met een oudere versie van de folder, bel ik toch maar even naar het Raster om de juiste dagdelen te achterhalen.

Juist omdat ik heel graag zou willen zien dat ons meisje bij deze juf terecht komt heb ik minder keuze, maar ook probeer ik de dinsdag en donderdagochtend te ontzien, juist omdat ik dan Kevin zelf wil wegbrengen. Echt passen en meten dus, hopende op een gunstige plaatsing en dat ons meisje op mijn eerste voorkeur wordt gehonoreerd. Ik houd wel in mijn achterhoofd dat als de eerste keuze niet doorgaat, Piccolo flexibel is en ik Kevin op andere dagen kan wegbrengen.

Al denkend kruis ik aan en maak ik er een soepzooitje van: de typex hebben we al lang geleden afgeschaft. Op het eind schrijf ik er een zinnetje bij neer of ze bij plaatsing contact met me kunnen opnemen, iets wat me toch logisch lijkt omdat ik in mei meer weet over Kevin’s school toekomst. Duimen jullie mee?

Category: Kevin, Onderwijs, Susannah
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.